Vozač automobila “škoda oktavija” slovenačkih registarskih tablica čiji identitet je poznat policiji, izgubio je kontrolu nad vozilom, probio zaštitnu ogradu i prošao kroz pečenjaru restorana “Big Ben” u Lončarima, da bi se na kraju zaustavio u ljetnoj bašti ovog lokala.
Nezgoda se desila u nedjelju oko 5.00 časova ujutro i na sreću, niko nije povrijeđen. Vlasnik restorana Dejan Janković kaže da je njegovog radnika koji radi u pečenjari samo sreća spasila, pošto je zakasnio na posao i stigao je nekoliko minuta nakon udesa.
“Da je došao na vrijeme kako to čini svako jutro sigurno bi bio u pečenjari, a automobil je prošao upravo kroz taj objekat”, rekao je Janković za Hit televiziju.

Kako se nezvanično saznaje, vozač automobila je državljanin BiH nastanjen u Sloveniji i kretao se autom magistralnim putem iz pravca Pelagićeva prema Orašju. Da li je uzrok nezgode neprilagođena brzina, vožnja pod dejstvom alkohola ili i jedno i drugo, utvrdiće policija koja je odmah po dojavi izašla na mjesto događaja i izvršila uviđaj.

Izvor: bl-portal.com