Državljanin BiH i Srbije N.M (37), koji je osumnjičen za ubistvo radnika obezbjeđenja Ljubiše Mrdaka u Nikšiću, uhapšen je u Beogradu, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Kako “Nezavisne novine ” nezvanično saznaju uhapšen je Nemanja Miljković, alijas Nemanja Kaurin.

Iz policije su naveli da je osumnjičeni uhapšen 17. juna.

“Osumnjičeni N.M je međunarodno traženo lice i za njim je raspisana međunarodna potjernica Interpola Podgorica, na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka. N.M. je osumnjičen da je 20. oktobra prošle godine u Nikšiću, sa više saizvršilaca, izvršio razbojništvo, prilikom čega je na radnom mjestu poginuo radnik firme obezbjeđenja ‘Sekjuriti gard Montenegro’ Ljubiša Mrdak”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije Crne Gore naveli su da slijedi komunikacija nadležnih ministarstava pravde obje države u okviru postupka izručenja. Ranije je u Beogradu uhapšen i još jedan od osumnjičenih za ubistvo Ljubiše Mrdaka, i to banjalučanin Srđan Svjetlanović.

Za ovu pljačku su još osumnjičeni Petar Zolak (33) iz Laktaša i Stojan Albijanić (27) iz Bileće, Mitar Knežević (40) iz Nikšića, Stefan Regojević (33) iz Banjaluke, koji su pritvoreni u Crnoj Gori.

Izvor: nezavisne