Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić rekao je za RTRS da BORS nije podržao današnje okupljanje dijela boraca u Banjaluci.

Ostojić je poručio da se borci, kao simbol Republike Srpske, ne smiju svrstavati ni na jednu stranu, te da su bilo kakvi protesti u ovom trenutku nepotrebni.

– BORS ne može da bude segment niti jedne partije, a pogotoov nekih organizacija koje su nastale tako što se dio našeg članstva razdvojio. Sada, umjesto da smo svi jedinstveni i zajedno djelujemo i borimo se za naša prava, dio članstva koji se odvojio, organizuje proteste – rekao je on.

Ostojić je istakao da su za organizaciju bilo kakvog protesta ove vrste potrebna značajnija sredstva.

– U ovom trenutku, za organizaciju protesta u Banjaluci, kome bi prisustvovali borci iz svih krajeva Srpske, treba mnogo sredstava – od 200.000 do 300.000 KM – za prevoz, hranu, vodu. To ukazuje da uvijek neko stoji iza toga da se obezbijede ti resursi, jer borci samostalno ne mogu izdvojiti ta sredstva – rekao je on.

Ostojić je poručio da je stanje u BORS-u takvo da je potrebno prvo konsolidovati redove u cilju postizanja jedinstva svih boraca kako bi mogli jasno i zajedno da upute svoje zahtjeve nadležnima.

Autor: RTRS