Zvaničnim prijemom delegacije Grada Prijedora kod predsjednika Skupštine opštine Inđija, danas su u ovoj opštini počeli ” Dani Prijedora u Inđiji” odnosno trodnevna manifestacija ” Upoznaj Prijedor u Inđiji”.

U delegaciji domaćina na prijemu su bili predsjednik Skupštine opštine Inđija Đorđe Dimić, direktor Turističke organizacije opštine Inđija Milan Bogojević i šef kabineta predsjednika Opštine Inđija Nemanja Milojević. Tročlanu delegaciju Grada Prijedora na ovom predstavljanju u Inđiji čine predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović i načelnici odjeljenja Gradske uprave Monja Kasalović I Danijel Egić.


Nakon ranijeg predstavljanja Opštine Inđija u Prijedoru ovog vikenda bratski grad iz Republike Srpske predstaviće mještanima Inđije svoju kulturnu, turističku i gastro ponudu.
Naime, večeras od 19.30 časova u Keltskom selu u Inđiji posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu o gradu Prijedoru, upoznaju turističku, kulturnu i gastro ponudu grada Prijedora kao i da degustiraju njihove domaće proizvode.
Sa početkom u 20.30 časova na ljetnoj pozornici Keltskog sela glumci Pozorišta Prijedor odigraće predstavu “Sve o ženama”, nakon koje slijedi nastup benda “Eho radar” iz Prijedora.
U subotu, 25. juna grad Prijedor predstaviće se i na 5. Festivalu fruškogorskih vina koji se održava na platou kod Kuće Vojnovića. Nakon ovih aktivnosti , u nedjelju 26.juna u posjetu Inđiji stižu i prijedorski učenici.
Grad Prijedor i Opština Inđija potpisali su Memorandum o saradnji i uspostavili bratski odnos u martu prošle godine. Ubrzo je potpisan Sporazum o saradnji dvije turističke organizacije, a početkom ove godine inđijski đaci osnovnih škola boravili su u Prijedoru.

Izvor: prijedorgrad