Zbog radova na dionici magistralnog puta Prijedor-Banjaluka ovog vikenda biće obustavljen saobraćaj od Tunjica do Šargovca.

Iz “Prijedorputeva” saopštili su da će u subotu i nedjelju 25. i  26. juna izvoditi asfalterske radove na magistralnom putu MI-108.

– Zbog tehnologije izvođenja radova u tom periodu biće potpuno obustavljen saobraćaj, koji će biti preusmjeren na privremenu obilaznicu, odnosno regionalni put R405a, Omarska – Bronzani Majdan – Banjaluka- naveli su iz “Prijedorputeva”.

Navode da se pored navedene obilaznice, a zbog navedene obustave, saobraćaj može odvijati i magistralnim putem Prijedor – Kozarska Dubica – Gradiška – Banjaluka.

Dodaju da će saobraćaj biti pušten u obje kolovozne trake u ponedjeljak u ranim jutarnjim časovima 27. 06., jer bi radovi trebalo da budu završeni u nedjelju.

– Za navedenu obustavu obezbjedili smo elaborate o privremenom regulisanju saobraćaja preko obilaznice tokom izvođenja radova uz vidljivo obilježavanje i postavljanje odgovarajućih saobraćajnih znakova – navedeno je u saopštenju iz “Prijedorputeva”.

Iz ovog preduzeća koje izvodi radove na rehabilitaciji magistralnog puta Prijedor-Banjaluka najavili su da će radove završiti tokom ovog i sljedećeg vikenda.

Inače, preostalo je da se asfaltira oko 4,9 kilometar puta od Dragočaja do Prijedorske petlje.

Izvor: Srpskainfo