Da uvijek postoje lijepe priče i dobri ljudi koji ih čine takvim, dokaz je jedan čovjek iz Sremske Mitrovice.

On je svojim gestom dao primjer kako se treba ponašati, a zahvaljujući društvenim mrežama, priča o njegovom postupku došla je do mnogih.

Naime, uz fotografiju koja je objavljena na društvenoj mreži Instagram, objavljena je “komšijska” priča koju je zabilježio jedan korisnik.

 

– Juče je ovo dijete iz komšiluka sa biciklom udarilo u automobil komšije, koji inače tu u blizini ima svoju knjižaru. Razlog ovog događaja je biciklo koje bilo jako staro i kome bukvalno kočnice više nisu radile. Automobil je oštećen i mora da se pegla – piše u opisu fotografije.

– Međutim šta se dešava danas, vraćam se ja iz kupovine i kad komšija doveo dječaka i daje mu novi bicikl koji mu je on kupio i govori mu da od sad pažljivije vozi i da ako ga opet udari da će tada dječak njemu morati da kupi novi automobil. Dječak naravno počinje da plače a meni srce puno ko da mi je neko džabe dao privatni avion. I eto podjelih s vama… jer je nažalost posljednjih godina na našoj planeti previše sive boje… Slažem se… Teško je biti fin ali nije nemoguće. A kad finoća krene da djeluje to bude onaj efekat kao kad sunce odjednom izađe poslije uzastopna tri kišna dana. Ponosan sam na ovakve ljude – zaključio je autor fotografije.

I zaista, postupak vlasnika automobila tjera suze na oči, i to ne samo zahvalnog dječaka koji će vjerovatno do kraja života pamtiti ovaj gest, već i svih koji su imali sreću da ovu priču pročitaju, piše Blic.

Izvor. Srpskainfo