Ognjen Vasiljević (19), Ivan Stančić (19), Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20) nastradali kada se džip “suzuki grand vitara” u kom su bili zakucao u drvo, pa sletio s mosta u ambis kraj rijeke Kamenice u selu Jančići kod Čačka

U trenutku nesreće, mladići su se vraćali sa žurke, koju je u vikendici u Jančićima organizovala njihova drugarica povodom svog 18. rođendana. Na mjestu vozača džipa smrti bio je Ognjen Vasiljević (19), na mjestu suvozača Ivan Stančić (19), dok su pozadi sjedili Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20).

Velika brzina

– Nesreća se dogodila oko 2.30 sati, džip se kretao lokalnim putem Rosci – Jančići iz pravca Gojne Gore ka Čačku. Olupina je pronađena tek oko 10 sati, prevrnuta na bok. Pretpostavlja se da je vozač izgubio kontrolu u krivini usljed velike brze, poslije čega je udario u drvo, pa sletio s mosta u potok Jovac, koji se nalazi pored rijeke Kamenice – kaže izvor Kurir.

Inače, “suzuki” je sletio s mosta, koji nema ogradu, a potok kod kog su nađena tijela dubok je svega 30 centimetara, pa se pretpostavlja da su mladići preminuli od povreda zadobijenih prilikom udarca i tumbanja.

– Naime, sumnja se da se vozilo nekoliko puta prevrnulo prije nego što se zaustavilo u potoku. Tijela su bila suva, što znači da se momci nisu udavili u potoku – objašnjava izvor i dodaje da su vatrogasci izvlačili tijela četvorice drugova, jer je mjesto na koje su sletjeli nepristupačno i duboko četiri metra.

Izbila tuča

Kako Kurir saznaje, poginuli mladići su se u subotu uveče, nešto oko jedan sat iza ponoći, pridružili žurci koju je pravila njihova poznanica. Naime, ona je slavila punoljetstvo u vikendici u selu Jančići.

– Samo sat vremena kasnije, policija je upala u vikendicu i rasturila to druženje, jer je na toj lokaciji prijavljena tuča. Ognjen, Ivan, Nikola i Luka, koji su na žurci bili nešto više od pola sata, u povratku za Čačak, sletjeli su s mosta kod uliva potoka Jovac u Kamenicu – kaže izvor i dodaje da su saobraćajku sedam i po sati kasnije Hitnoj pomoći i pšoliciji prijavili prijatelji tragično nastradalih Čačana.

– Neki od njihovih prijatelja i gostiju sa žurke, ostali su da prenoće u vikendici. Kada su ujutru krenuli za Čačak, vidjeli su prevrnut džip i sledili se – kaže izvor i dodaje da je u smrskanom autu pronađena i štaka.

zvor: Kurir