Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da zbog situacije u međunarodnim odnosima sa nekim odlukama bitnim za srpski narod “mora sačekati neko vrijeme”, ali da on ne odustaje od toga da “Republika Srpska bude ono što je bila 9. januara 1992. “.

a obilježavanju 30. godišnjice operacije “Koridor”, Dodik je rekao, da svijet danas isti kao prije od 10 godina, jer je sve postalo kompleksno i problematično i svi se pitaju dokle će sve da traje.

-Na zapadu je deficit lidera, jer je otišla Angela Merkel. Veliki moćni lideri na globalnom nivou su predsjednici Rusije i Kine Vladimir Putin i Si Đinping, a ostali pokušavaju da sa nedovršenim političarima grade energetsku i svaku drugu bezbjednost Evrope – istakao je Dodik.

Napomenuo je da zbog loših evropskih političara trpe i građani u BiH, ali je govorio i o statusu Republike Srpske, zbog čega su ga u Sarajevu prozivali da se “opet otcjepljuje”.

– Uvjeren da će veoma brzo doći vrijeme za bitnu odluku srpskog naroda. Nikada nisam odustao od toga da Republika Srpska bude ono što je bila 9. januara 1992. godine. Mi smo Republiku formirali kao svoju državu i to je ono što nam treba – rekao je Dodik, a prenosi N1.

FOTO: OPŠTINA MODRIČA
FOTO: OPŠTINA MODRIČA

Dodik je poručio da su Srbi spremni da izdrže, trpe i dočekaju šta treba.

– Nama je život neodrživ u BiH. U Republici Srpskoj trpimo zbog BiH svih ovih godina, a veliki su 1995. odlučili da kažu da moramo zajedno iako su samo nekoliko godina prije toga razbili Jugoslaviju u kojoj su dominantni bili Srbi, Hrvati i muslimani. Onda su nas sve strpali u BiH – poručio je Milorad Dodik.

Izvor: Srpskainfo