Požar koji je zahvatio Investicionu razvojnu banku Republike Srpske započeo je u dijelu bašte picerije „Korso“, rečeno je u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Oni su pojasnili da im je dostavljen nalaz i mišljenje o uzroku požara koji se desio dana 1. maja oko tri časa u zgradi ”Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske”, stomatološke ambulante ”Simić dent” i ugostiteljskog objekta-picerije ”CORSO”.

– Radilo se o tinjajućem požaru koji je nastao na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće. Požar se razbuktao oko 3 časa i širio se vertikalno odozdo prema gore. Vještaci su isključili kao mogućnost nastanka požara kvar na elektroinstalacijama i dimnjaku iz ugostiteljskog objekta-picerije „Korso“, koji vodi kroz prostorije ”Investiciono-razvojne banke Republike Srpske” do vrha zgrade – pojasnili su u Tužilaštvu.

FOTO: SRPSKAINFO
FOTO: SRPSKAINFO
Oni su dodali da im je nalaz poslan od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Direkcije policije, Uprave kriminalističke policije, Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, Odjeljenje za trasološka i daktiloskopska vještačenja  i vođenje Nacionalnog AFIS registra.
Izvor: Srpskainfo/prijedor24h