Nakon debakla na GO SDS, na svom fb oglasila se i Maja Dragojević-Stojić koja je optužila ‘’klanove’’ u SDS da joj se svete i zagonetno najavila da će vidjeti na koji način i u kojem obliku će nastaviti svoju opozicionu borbu.

Zanimljivo je da Maja Dragojević-Stojić nije brisala komentare svojih pristalica koji su se ostrvili na Mirka Šarovića, predsjednika SDS-a, a u kojima se Šaroviću zamjera sve i svašta, te poručuje da je prijedorska doktorica popularnija od njega.

Biće zanimljivo biti da li će Šarović tolerisati ovo ‘’miniranje’’ od strane svojih najbližih saradnika.

Podsjetimo, Dragojević-Stojić dobila je svega sedam glasova delegate GO SDS od 73, te se nije uspjela izboriti da bude nosilac liste za NS RS.

’Iako u politici nisam dugo, udarci koje sam za ovih nekoliko godina primila bili su brojni. Uglavnom su dolazili iz suprotnog tabora, što mogu opravdati žarom političke borbe. Međutim, kada u političkoj organizaciju kojoj pripadate morate iznova i iznova voditi borbe sa raznim „klanovima“ i zbog svog beskompromisnog stava navlačiti gnjev pojedinca koji žele da vam se osvete, to je ono što je poražavajuće!’’, napisala je na svom fb Dragojević-Stojić, iznoseći stav da je Prijedor kao najveći grad u regiji mora imati nosioca liste.

‘’Nije mi ni u kom slučaju padalo na pamet da nagovaram ljude po Glavnom odboru da se glasa za mene. To bi bilo suludo! To je, bar po meni, izvan svih okvira politike i stranačkog organizovanja. Smatrala sam da to mora biti stvar realne procjene, a ne lobiranja ukoliko nam je cilj isključivo dobar rezultat’’, Dragojević-Stojić očito aludira da je Mladen Šumar lobirao da bude nosilac liste.

Više funkcionera SDS-a potvrdilo nam je pak da je situacija sasvim obrnuta, da je upravo Dragojević-Stojić lobirala.

Da je članica Predsjedništva ljuta posebno na partijskog šefa, govore komentari na njenom fb status koje ne briše a koji se ne mogu nazvati pohvalnim po Šarovića i u kojima se optužuje da je ujedinio ‘’paljanski i laktaški klan’’ ( SDS I SNSD).

Razočarenje nije krio ni njen suprug Željko Tole Stojić koji je napisao:

’’Da bi došlo do istinskih promjena, moramo prvo počistiti govna u svom dvorištu! Izvinjavam se, ali zaista nemam ljepši izraz za to što želim da opišem

U cijelosti, bez ispravki prenosimo još neke od komentara:

Janković Goran

A šta drugo očekivati od onih koji Šaroviću daju kandidaturu i unaprijed izgube izbore… Majo razmisli gđe ćeš u opoziciji nastaviti svoj rad!

Vlatka Petković

Od starog Šarovića ne može mlade zapasti neka veća funkcija. Da su u Prijedoru napravili anketu za Maju il Šarovića niti 10 % glasova on ne bi dobio.

Šarović za lovu izdao bi i svoje 20 pokoljenje u porodici

bi i svoje 20 pokoljenje u porodici

Mirjana Lazić

Kandidatura Šarovića i izbor nosilaca lista SDS-a sam po sebi govori da je stranka prodana i da radi za račun režima. Šarović je davno potrošen kadar koji nema podršku ni u svom selu što će se vidjeti na dan izbora. Najveći dokaz namjernog uništavanja stranke je namještanje Šumara kao nosioca liste za izbornu jedinicu 1 što će stranku dovesti do gubitka dr.Maje Dragojević i rasformiranja gradske organizacije SDS- a u Prijedoru a grad i Krajina će ostati bez opozicije. Mislim da ni Dodiku nije jasno da nosilac liste nije Dr Maja Dragojević koja je na čelu stranke u najvećem gradu IJ1 i koja je sama nosila više glasova nego SDS u svim ostalim gradovima zajedno. Bez Prijedora SDS i Šumar će imati glasova kao predsjednik MO Prusci ili Devetaci nikako oboje a SDS će doživjeti debakl možda i nestanak sa političke scene. Još jednom će Prijedor koji je omalovažen i uvrijeđen presuditi i pokazati kako kažnjava izdajnike i prodane duše.Ovo što je vrh SDS-a uradio spada u red teške izdaje i uništenja SDS u Republici Srpskoj.

Nebojša Gredelj Rold

Podrška uvaženoj Maji.

Mirko Šarović jeste kandidat za srpskog člana predsjedništva i ništa više. NEĆE BITI IZABRAN. Šarović i slični njemu trebaju se povuci. Šarović je bio potpredsjednik i predsjednik Republike Srpske, srpski član predsjedništva i ministar u Savjetu ministara. Ništa, ama bas ništa nije uradio za običnog čovjeka. Šarovića i slični njemu, trebaju zamijeniti ljudi poput Maje, Nebojše, Jelene, i dr. Šarovicć koji prima platu preko 5 000 KM, nije dovoljno samo kritikovati vlast. Od prazne priče nema ništa obični čovjek u nevolji. Ide se na teren. Primjer Stanivukovića koji je sam išao na teren i za kratko vrijeme postigao je prepoznatljivost i kakve takve promjene za svoj grad. To što je Stanivuković uspio, Šarović neće moći postići ni za 80 godina.

Majo samo naprijed i za kratko vrijeme ispostavitiće se sve suprotno od onoga za šta je Šarović ubjeđen da je ispravno.

Autor:faktormagzin, foto:faktormagzin