Padobranski kup istočne Evrope u skokovima na cilj “26. Otvoreno prvenstvo Prijedora” održaće se 2. i 3. jula na aerodromu Urije u Prijedoru, najavio je danas sportski direktor ovog takmičenja i predsjednik Vazduhoplovnog saveza BiH Zoran Sredić.

On je na konferenciji za medije u Prijedoru rekao da očekuje da će i kvalitet i kvantitet biti na zavidnom nivou.
“Do sada znan kao Petrovdanski padobranski kup, i sad je posvećen Petrovdanu s tim što smo mi od sada u novom sistemu takmičenja istočnoevropske unije i ušli smo u takmičenje šest zemalja”, rekao je Sredić.
On je podsjetio da je ovo treća u nizu manifestacija održanih u povodu 70 godina Aero kluba Prijedor i da su ih podržali grad Prijedor, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH.
“Očekujemo učesnike iz 12 država. Imaćemo kompletne ekipe iz Mađarske, Poljske, Rumunije,a tu je i ekipa iz Katara. Za Bugarsku još nismo sigurni da li dolaze, a iz bivše Jugoslavije svi osim Makedonije. U najavi je oko 60 takmičara, a sistem podrazumijeva ekipu od četiri čovjeka, a do sada je to bilo pet”, dodao je Sredić.
Član Upravnog odbora Aero kluba Prijedor Siniša Vujaković rekao je da je ovo prekretinica u istoriji Petrovdanskog padobranskog kupa koji je 25 godina nosio to ime.
“Onda smo shvatili da je vrijeme da učinimo neki naredni korak i ušli smo u taj sistem istočnoevropskog ciljaškog kupa. Bilo je pet destinacija – Rumunija, Bugarska, Poljska, Mađarska i Moldavija, sada je šesta Prijedor”, naveo je Vujaković.
Tamičarski skokovi počinju u subotu u 9.00 časova i radiće se do 21.00 čas, a polufinale i finale su u nedjelju.

Izvor: prijedorgrad