U Gradskoj upravi Prijedor danas je održan sastanak sa predstavnicima Udruženja dijaliziranih, transplantiranih i hroničnih bubrežnih bolesnika Republike Srpske koje su predstavljali Aleksandar Radun, predsjednik Udruženja i Miro Spasojević, predstavnik prijedorskog Udruženja.

Na sastanku su ispred Gradske uprave Prijedor prisustvovali zamjenik Gradonačelnika Žarko Kovačević i načelnik Odjeljenja za društvene djeletnosti Monja Kasalović. Prisutni su bili i Milorad Radić v.d.direktora Centra za socijalni rad i Dijana Đerić, pomoćnik direktora Doma zdravlja.
Ova posjeta realizovana je u sklopu projekta koje finansira Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS čiji je cilj da udruženje obiđe sve lokalne zajednice (opštinske i gradske) i da održi sastanke sa predstavnicima vlasti kako bi ih upoznali sa problemima sa kojima se susreću hronični bubrežni bolesnici.
Na sastanku je istaknuto da su do sada obišli 26 opština gdje se , kao i danas u Prijedoru razgovaralo na koji način lokalna zajednica može pomoći svojim sugrađanima koji se svakodnevno suočavaju sa problemima koje donosi ova bolest.
Usaglašen je stav da je podrška lokalne zajednice neupitna i da će se u narednom periodu raditi na utvrđivanju načina na koji će se ova podrška realizovati.

Izvor: prijedorgrad