Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nosilac je liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici 3 na ovogodišnjim Opštim izborima, a mjesta u parlamentu Srpske odlučio je da napadne sa najbližim saradnicima iz Gradske uprave, saznaje portal Banjaluka.net.

Iako lista još nije zvanična i proslijeđena Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH, kako je potvrđeno iz više izvora iz vrha stranke i kandidata na listi za Banjaluka.net, mjesto iza Stanivukovića pripašće Mirni Savić-Banjac, dok su pozicije tri, četiri i pet rezervisane su za Nebojšu Drinića, Tanju Vukomanović i Bojana Kresojevića.

Svi oni trenutno čine njegov tim u Gradskoj upravi, a sada je cilj da ista ekipa pokuša da uđe u Narodnu skupštinu Srpske.

Nakon kompromisa unutar stranke po kojem je kandidatura za predsjednika Republike Srpske pripala Jeleni Trivić, Stanivuković je izabran za nosioca liste za parlament Srpske.

Ipak, pretpostavlja se da on neće prihvatiti mandat u NS RS i da će i naredne dvije godine nastaviti da obavlja dužnost gradonačelnika Banjaluke.

Mirna Savić-Banjac trenutno je na funkciji savjetnika za kulturu i sport u Stanivukovićevom timu, a u prethodnom mandatu bila je odbornik u gradskoj skupštini.

Na posljednjim lokalnim izborima nastupila je na listi pokreta “Banjaluka zove” koji je osnovala zajedno sa kolegom Sašom Lazićem Medom.

Treći na listi, Nebojša Drinić važi za najbližeg saradnika Stanivukovića, a trenutno je potpredsjednik u Gradskom odboru PDP-a u Banjaluci.

Četvrta na listi je Tanja Vukomanović, šefica Tima za komunikacije u kabinetu gradonačelnika.

Ranije je radila kao novinar, a dolaskom Stanivukovića u Gradsku upravu, postala je dio njegovog tima.

Peto mjesto pripalo je sadašnjem gradskom menadžeru Bojanu Kresojeviću, takođe jednom od najbližih saradnika Stanivukovića.

Magistar je ekonomskih nauka, a važi takođe za jednog od najbližih saradnika Stanivukovića.

SVI BEZ KOMENTARA

Iako je iz više bliskih izvora potvrđena informacija da će ova petorka činiti “udarnu pesnicu” PDP u izbornoj jedinici 3, niko od navedenih sa liste nije želio da daje komentare, jer prijedlog liste još nije upućen CIK-u.

Kao razlog navode i to što lista nije konačna, ali dobro obavješteni izvori kažu da što se tiče prvih pet mjesta, neće biti značajnijih izmjena i da su u pitanju samo još tehnički detalji i popunjavanje određenih nižih mjesta.

Faktormagzin je i ranije pisao da je Stanivuković napravio kompromis unutar PDP-a i tražio da, ukoliko žele podršku za Jelenu Trivić, da on bira mjesta na listi za Skupštinu.

Ako bude ovako i prvih pet mjesta bude birao Stanivuković to znači da su Branislav Borenović i Igor Crnadak poraženi unutar partije a truli kompromisi za podršku Jeleni Trivić najgora moguća opcija za partiju.

Autor:banjaluka.net/faktormagzin, foto:faktormagzin