Milorad Dodik je kandidat za predsjednika Republike Srpske, a Željka Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH, potvrđeno je RTRS-u.

Ovo je usaglašeno nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a u Banjaluci.

Kandidatske liste će biti verifikovane danas na sjednici Glavnog odbora stranke u Gradišci. Poslije sjednice Glavnog odbora biće održana konferencija za novinare.

Nosilac izborne liste SNSD-a u banjalučkoj regiji za Narodnu skupštinu Republike Srpske je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srpske Vlado Đajić, a među kandidatima su, između ostalog, aktuelni narodni poslanici, ministri, predstavnici vlasti na lokalnom nivou te čelnici javnih ustanova i institucija.

Na listi su, kada je riječ o kandidatima iz Banjaluke Nataša Radulović, Borivoj Obradović, Dijana Grbić, Zorica Kuzmanović Vasilić, Nevena Todorović, Anja Ljubojević, Alen Šeranić, Nenad Grbić, kao i Irena Јoldžić i Srđan Mazalica.

Povjerenje su dobili i Radovan Dimitrić iz Mrkonjić Grada, Radenko Bubić iz Kotor Varoša, Boris Pašalić iz Čelinca te Milan Kovač iz Šipova.

Nosioci liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će biti Nebojša Radmanović, Obren Petrović i Radovan Višković.

Autor: RTRS