“Onog momenta kada nemate ništa za reći, onda lupite tako nešto da postane tema koju vi vrtite jedan ili dva dana. Neprihvatanje odgovornosti je najveći problem gradonačelnika”, izjavio je predsjednik Skupštine Grada Mladen Ilić komentarišući izjavu gradonačelnika Draška Stanivukovića da Skupštinu grada Banja Luka treba raspustiti.

“Za vrijeme trajanja njegovog mandata, skoro dvije godine glavni problem gradonačelnika je bježanje od odgovornosti. Vi imate situaciju da je u toku mandata i prethodnih gradonačelnika bilo određenih problema sa kojima se trebalo suočiti. Poplave, korona, a danas trpimo posljedice globalnih problema kao što je poskupljenje goriva. Na veliki broj problema Gradska uprava nije bila spremna odgovoriti”, ističe Ilić.

Predsjednik Skupštine Grada dodaje da se o problemima razgovara i da su i on i odbornici skupštinske većine uvijek spremni na dijalog, ali u ovoj situaciji kada postoji ona druga strana, misleći na gradonačelnika Stanivukovića Ilić govori da je nemoguće postići dijalog jer on ne odstupa od svojih ličnih stavova koje želi svima nametnuti.

“Neću komentarisati činjenicu da se odbornici zovu ujutro na sastank u 8.00 časova, koji će biti održan u 9.00, ali vi najurednije možete snimati videe u 22.00 časa naveče kući ili u Kabinetu. Dovesti se u situaciju da tražite od 16 odbornika koji dolaze iz različitih političkih partija da podrže apsolutno sve što predlažete nije racionalno”, zaključuje Ilić.

Izvor: banjaluka.net