Na području Policijske uprave Prijedor, zbog nekorištenja zaštitne kacige, sankcionisan je 71 motociklista od 219 kontrolisanih u regionalnoj akciji kontrole učesnika u saobraćaju.

Iz prijedorske Policijske uprave navode da su zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana 183 učesnika, u ovoj akciji koja je sprovedena juče i u srijedu, 29. juna.

Tokom juna na području ove uprave evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda sa teškim povredama u kojima su teže povrijeđena dva vozača motocikla, dva vozača mopeda, tri biciklista i jedan putnik na motociklu, kao i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je smrtno stradao pješak.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju pravila i propise i da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, a posebno na vozače motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla da poštuju zakonsku obavezu korištenja zaštitne opreme.

– Apelujemo da roditelji ne dozvoljavaju maloljetnim licima da upravljaju ovim kategorijama vozila ukoliko to nije u skladu sa zakonskim propisima, jer odgovornim ponašanjem čuvamo sebe i druge učesnike u saobraćaju – navodi se u saopštenju.

Autor: SRNA/Srpskainfo