U Srpskoj će danas biti prijatnije u odnosu na prethodne vrlo tople dane, a juče je temperatura u pojedinim dijelovima išla i do 39 stepeni.

Prognoza Hidrometeorološkog zavoda RS pokazuje da će na jugu i istoku i dalje biti vrlo toplo i sunčano. Popodne su na istoku mogući pljuskovi sa grmljavinom, a ponegdje i lokalne nepogode.

Minimalna temperatura vazduha danas će se kretati od 17 do 23, u višim predjelima od 13 stepeni. Maksimalna temperatura od 28 na sjeverozapadu do 36 na jugu i jugoistoku, u višim predjelima na zapadu od 23 stepena. Maksimalna temperatura vazduha u Banjaluci oko 32 stepena.

Sutra se očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme, lokalno i vruće. Razvoj oblačnosti poslijepodne će u centralnim i istočnim krajevima usloviti pljuskove sa grmljavinom, koji će se premještati ka sjeveroistoku. Minimalna temperatura vazduha od 18 do 24, u višim predjelima od 14 stepeni, a maksimalna od 31 do 36, u višim predjelima od 26 stepeni.

U ponedjeljak će biti pretežno sunčano i vruće, uz porast temperature. Poslijepodne će biti uslova za pojavu kratkotrajnih pljuskova na jugu i jugozapadu.

Minimalna temperatura vazduha od 18 do 24, u višim predjelima od 16 stepeni. Maksimalna temperatura od 32 do 37, u višim predjelima od 25 stepeni.

U utorak se najavljuje pretežno sunčano i veoma toplo, uz promjenjivu oblačnost i malo nižu dnevnu temperaturu nego u ponedjeljak. Poslijepodne će razvoj oblaka ponegdje usloviti kratkotrajne pljuskove praćene grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha od 18 do 24, u višim predjelima od 16 stepeni, maksimalna od 30 do 36, u višim predjelima od 24 stepena.

Autor: SRNA/Srpskainfo