Muhamed El Atas iz Katara pobjednik je Padobranskog kupa Istočne Evrope ”26. Otvorenog prvenstva Prijedora” u muškoj kategoriji, dok je u ženskoj konkurenciji pobjedila Iva Vasovska iz Poljske.

”Naporno sam trenirao. Uložio sam mnogo truda i ovo je rezultat svega toga”, rekao je El Atas.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Aero-klubu “Prijedor”.

”Bilo je dobro. Najbitnije da smo uspjeli odraditi pun program. Jedino, kao i obično je što bude svake godine teško vrijeme, jaka termika, ali bilo je dobro u svakom slučaju”, istakao je Duško Lajić iz Aero-kluba ”Prijedor”.

Vremenski uslovi nisu išli na ruku padobrancima, pa je kasnio i početak takmičenja. Bezbjednost je na prvom mjesto, tvrde u Vazduhoplovnom savezu BiH.

”Radi se da je bezbjednost bila na zaista najvišem nivou, nema otkaza, povrede. Nama je ko organizatoru to najpreče. Imali smo složenu metro situaciju gdje se vjetar pojačavao i odavno u Prijedoru nismo imali  takve uslove. To jeste izazov za ove ljude koji skaču. Ovo su vrhunski padobranci”, rekao je Zoran Sredić, predsjednik Vazduhoplovnog saveza BiH.

Padobranski kup Istočne Evrope ”26. Otvoreno prvenstvo Prijedora” okupio je 65 takmičara iz Evropskih zemalja, sa Arapskog poluostrva i Kanade. Organizator ”26. Otvorenog prvenstva Prijedora” je Aero klub  Prijedor, a pokrovitelji su Ministratsvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Prijedor.

Izvor: kozarski