Gradnja auto-puta od Banjaluke do Prijedora sprovodi se po planu, a Prijedorska petlja i prvi kilometar trase trebalo bi da dobiju građevinsku dozvolu ovog mjeseca, istakao je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Ćorić je naveo da će do kraja oktobra biti eksproprisano skoro 40 odsto zemljišta za navedenu trasu.

On kaže da bi gradnja dionice auto-puta od Bijeljine do Rače trebalo da počne za koji dan, te da je u toku priprema gradilišta za tu trasu.

– Ko će graditi dionicu od Vukosavlja do Brčkog biće poznato ovih dana, jer je tender za izbor firme za taj projekat zatvoren u srijedu, 29. juna – rekao je Ćorić za Glas Srpske i dodao da za sada nema naznaka da bi u Srpskoj mogla poskupjeti putarina.

Govoreći o izgradnji aerodroma u Trebinju, Ćorić je naglasio da se od ovog projekta neće odustati i da nadležna javna preduzeća u Trebinju, ali i svi oni koji učestvuju u projektu rade na obezbjeđivanju komunalne infrastrukture.

Kada je riječ o otvaranju fabrike papira i cementa u Srpskoj, koju su najavili Kinezi, Ćorić je naveo da je to u paketu investicija koje kineske kompanije planiraju realizovati.

Autor: SRNA/RTRS