Delegacija Grada Prijedora boravila je u slovenačkoj opštini Bovec gdje je bila dio proslave praznika ove bratske opštine.

Prilikom osnivanja, kako stoji na njihovom zvaničnom sajtu, opština Bovec je za svoj praznik izabrala 4. jul, dan kada je zaštitnik Bovca Sv. Urh. Povodom praznika tradicionalno je u velikoj sali Ita Rina Centra za kulturu Bovec održana svečanost kojoj su prisustvovali pozvani gosti iz bliže i dalje okoline.

Župan Boveca Valter Mlekuž je nakon prigodnog obraćanja na svečanoj akademiji uručio priznanja zaslužnim pojedincima koji su tokom 2021.godine dali značajan doprinos razvoju ove slovenačke opštine. On se tom prilikom zahvalio i predstavnicima bratskog grada Prijedora.
“Među nama su i predstavnici bratske opštine Prijedor, sa kojom odlično sarađujemo, a oni su nas počastili svojim učešćem “, istakao je u svom obraćanju župan Mlekuž.
U delegaciji grada Prijedora na ovoj svečanosti bili su Maja Kunić, načelnik Odjeljenja za finansije i Aleksandar Milješić, direktor Srednjoškolskog centra i odbornik u Skupštini grada Prijedora.
Povelja o bratimljenju ove dvije lokalne zajednice potpisana je 2009.godine.

Izvor: prijedorgrad