Zaposleni u Narodnoj biblioteci ” Ćirilo i Metodije” Prijedor pozvali su sve Prijedorčane i njihove goste da u naredna tri dana dođu na mali gradski trg gdje je danas otvorena ” Knjigomanija – biblioteka pod vedrim nebom “.

Direktor ove gradske ustanove Gordana Vila je novinarima izjavila da im je cilj da i na ovaj način promovišu svoje aktivnosti kada je riječ o odjeljenjima za djecu i odrasle.
“Naš cilj je da povećamo broj članova, ali i da promovišemo naše aktivnosti, a prije svega izdavačku djelatnost i ovim putem pozivamo sve Prijedorčane da se učlane i da se ovog ljeta i ubuduće druže sa knjigom “, kazala je Vila.

Ona je dodala da biblioteka prati sve novitete izdavačkih kuća i da svojim čitaocima može da ponudi knjige za čitanje za sve generacije i različitih žanrova.
“Poruka za sve naše sugrađane je da je naša biblioteka zbog svojih čitalaca bila i ostala prijedorski hram kulture”, naglasila je Vila.
Ona je istakla da je 2021.godina završena sa oko 1500 članova i oko 60.000 knjiga, a da je od početka ove godine broj novoupisanih članova za 1000 veći što smatraju velikim uspjehom.
Bibliotekar Đurđica Jovičić je istakla da je u ovoj ustanovi u toku akcija ” Daruj slikovnicu, obraduj svoje drugare”.
” Pozivamo najmlađe sugrađane da daruju svoje slikovnice, a sve koje prikupimo poklonićemo Pedijatrijskom odjeljenju prijedorske bolnice i akcija nema rok trajanja tako se slikovnica može donijeti ovdje na trg, a ubuduće svakim radnim danom u prostorije biblioteke”, potvrdila je Jovičićeva.
Među Prijedorčanima koji su pregledali šta to nudi gradska biblioteka kada je u pitanju izdavačka djelatnost bio je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je posjetio bibliotečki štand na trgu.
Biblioteka pod vedrim nebom ” Knjigomanija” koja je dio programa ovogodišnjeg Prijedorskog ljeta kulture biće otvorena na malom gradskom trgu do srijede 6.jula u periodu od 9-12 časova.

Izvor: prijedorgrad