Eskalirao je dugogodišnji sukob između DNS-ovaca i predsjednika nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina. Dok Nedeljko Elek danas tvrdi da nije napadnut on već obezbjeđenje, u prijavi policiji, stoji da su ga fizički i verbalno napali Predrag Nešić i Mladen Lučić, oni tvrde da je Elek za njihov sto prišao da ih reketira i iznudi novac. Sve se odigralo u restoranu Vučko na Jahorini a prema riječima očevidaca flaše su letjele na sve strane. Reagovala je i policija, koja je rođenom bratu lidera DNS-a i odborniku DNS-a u Istočnoj Ilidži napisala prekršajne prijave. Za istim stolom bio je i Nenad Nešić, koji tvrdi da ništa nije vidio. Nedeljko Elek zato nije štedio riječi.

“Nešić I Lučić su dobrodošli na Jahorinu, kao gosti I investitori. Ali svoje probleme sa alkoholom, tučama, bacanjem novca, nekim drugim aktivnostima, moraju rješavati u krugu  svoje porodice, prijatelja ili nekih  institucija. Moram da iskoristim ovu priliku, evo mi u septembru organizujemo jednu veliku akciju “RECI NE DROGAMA”  i pozivamo gospodina Nešića i Lučića da se pridruže tome”, rekao je Nedeljko Elek, predsjednik nadzornog odbora OC Jahorina.

Kao investitori ćemo se rado odazvati, ali Nedeljko Elek nije kompetentan da poziva na akciju “RECI NE DROGAMA”, kaže Lučić. Sa niskim udarcima nastavio je i Elek, koji tvrdi da je Lučić nakon jučerašnjeg incidenta u bjekstvu. Nisam u bjekstvu, već u Istočnom Sarajevu, kaže Lučić, koji je brat ministra za ljudska prava i izbjeglica u Savjetu Ministara, Miloša Lučića. Tvrdi da je Elek pokušao da ga reketira za milionski iznos.

“Gospodin Elek je prišao za naš sto. Mi nismo u dobrim odnosima već neko vrijeme. On je počeo mene da provocira i eskaliralo je kako je eskaliralo uglavnom nije došlo do nikakvih fizičkih obračuna između mene i Eleka. Ono što ja mogu da kažem jeste da gospodin Elek koristi instituciju Olimpijskog Centra kako bi se obračunavao sa svojim neistomišljenicima”, rekao je Mladen Lučić, odbornik DNS-a u Istočnoj Ilidži.

Saopštenje Olimpijskog centra nije potpisao Nedeljko Elek, ali u u njemu tvrde da je 20 osoba pod vođstvom Nenada Nešića, namjerno došlo da izazove incident velikih razmjera. Svi prisutni su, stoji u saopštenju, bili šokirani činjenicom da su napadači bili pod vođstvom osobe koja je kandidat za srpskog člana Predsjedništva i njegovog rođenog brata.

Izvor: ATV