Oko 30 domaćinstava u Jelićkoj već nekoliko sedmica nema vode, zbog kvara na pumpnoj stanici vodovodnog sistema “Crno vrelo”.  Mještani kažu, na “Crno vrelo” gledali su kao na konačno rješenje dugogodišnjeg problema vodosnabdijevanja. Taman kad su pomislili da je problem riješen, kvar na pumpama ih je ponovo vratio cisternama i kanisterima.

Bez vode se ne može, naročito u ovom sušnom periodu, kažu Jelićani. “Godinama nismo imali riješeno pitanje vodosnabdijevanja. I kad smo dobili vodu, imali smo je svega nekoliko mjeseci. Kod nas su kanisteri uvijek u autu. Sinoć su dovezli citernu vode”, kaže Dragana Vekić iz Jelićke.

Mještani kažu da ne traže ništa džaba, što potroše to će i da plate, samo da imaju vodu. Privatni bazeni i bunari već odavno nisu u stanju da zadovolje njihove potrebe za vodom, naročito u sušnim ljetnim mjesecima kad mnogi i presuše.

Iz prijedorskog “Vodovoda” istakli su da se kvar desio na jednom kraku vodovoda u Jelićkoj i da je buster pumpa na remontu već dvadeset dana.  “Juče u više navrata, pa i u nedjelju, zvao sam u preduzeće u Brčkom gdje su pumpe na remontu. Rekli su mi da su dijelovi stigli i da treba montirati pumpe, sutra ili prekosutra. Čim se pumpe montiraju, puštamo vodu i uspostaviće se normalno vodosnabdijevanje”,  rekao je Dragan Stamenić, v.d. direktora “Vodovoda”.

Sličan problem desio se i na jednoj od pumpnih stanica u Krivaji. Međutim, tu postoji i rezervoar u koji se voda doprema cisternama, pa je na taj način privremeno uspostavljeno vodosnabdijevanje do otklanjanja kvara, kažu iz ovog preduzeća.

Iz “Vodovoda” su zamolili potrošače sa ovih područja za strpljenje, uz poruku da će kvar biti otklonjen u narednim danima.

Izvor: kozarski