Proteklog vikenda završena je rehabilitacija posljednje dionice magistralnog puta Prijedor-Banjaluka od Dragočaja do Prijedorske petlje.

Direktor preduzeća “Prijedorputevi” Radenko Crnogorac priča da će tokom narednih mjesec dana imati još posla oko postavljanja signalizacije i izgradnje bankina i pristupnih saobraćajnica, ali da više neće biti obustave saobraćaja.

 

– Možemo sa zadovoljstvom da konstatujemo da smo proteklog vikenda uspjeli da završimo sve asfalterske radove. Neće biti više obustava saobraćaja, ali radovi nisu još gotovi. Ostalo je da se odradi dio horizontalne, dio vertikalne signalizacije, postavljanje smjerokaza, izrada bankina i u narednom periodu ostalo je da asfaltiramo predviđene pristupne saobraćajnice tako da građani mogu da očekuju da će u narednih 20 dana do mjesec dana biti još aktivnosti na putu, ali bez ikakvih obustava. Radiće se samo lokalna regulacija saobraćaja gdje bude bilo potrebe – rekao je Crnogorac.

Rehabilitacija magistralnog put M-4, odnosno dionice magistralnog puta Banjaluka-Prijedor od Kozarca do Prijedorske petlje počela je prošle godine. Radovi su izvođena  po dionicama, a saobraćaj je preusmjeravan obilaznicama tokom asfaltiranja.  Dužina rehabilitovanog puta je 37,2 kilometra, a vrijednost investicije je 22 miliona KM.

Izvor: Srpskainfo