Kuglaši prijedorskog “Rudara” spremni su za nastup u Premijer ligi BiH. Za novu sezonu tu su novi “zeleno-crni” dresovi, RŽR “Ljubija” je novi generalni sponzor, a tu su i novi igrači. Ekipu su pojačali Đorđe Paštar i Miodrag Trklja, koji kažu da ono što ih je dočekalo u “Rudaru” daje razlog za optimizam.

“Nadam se dobrim rezultatima u narednoj sezoni. Apetiti su nam porasli, ali prvo treba opstati u Premijer ligi. Očekujem da ćemo osvojiti i medalju u Kupu RS, a onda je tu i učešće u Kupu BiH gdje takođe očekujemo visok plasman”, rekao je Paštar.

Atmosferom u klubu oduševljen je i Trklja. “Nadam se da ćemo tu vrhunsku atmosferu zadržati tokom cijele sezone. Jer bez toga nema ni uspjeha. Očekujem i da će svaki pojedinac dati svoj maksimum, kako na treningu tako i na utakmicama. Jer to je ključ dobrih rezultata”, kaže Trklja.

Iz “Rudara” poručuju da nisu tu da igraju epizodnu ulogu u Premijer ligi, da su ambicije visoke, te da uz nova pojačanja i sponzore te ciljeve mogu da ostvare.

“Očekujem da ćemo finansijski i kadrovski moći da iznesemo takmičenje. Takođe, nadam se da će ovo biti vrlo uspješna sezona za “Rudar”. Očekujem dobre rezultate  i da ćemo neke od njih moći i da proslavimo”,  naveo je predsjednik “Rudara” Lazo Marčetić, dodavši da bi voljeli da u dogledno vrijeme izađu i na evropsku scenu.

On se u ime kluba zahvalio i gradu Prijedoru, na podršči koju im pruža od samog osnivanja kluba. Pored takmičarskih ambicija, tu su i  one sportske, pa u “Rudaru” uveliko rade na formiranju ženske ekipe, a tu je i Škola kuglanja. Iz ovog kluba pozvali su sve one koji žele da se okušaju u kuglanju da ih posjete.

Izvor: kozarski