Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor je danas poklonio pedeset slikovnica i knjiga i time podržao akciju ” Pokloni knjigu i uz mali trud budi drug”.

Riječ je o akciji koju provodi Narodna biblioteka ” Ćirilo i Metodije” , a koja je bila aktuelna i tokom trodnevne manifestacije “Knjigomanija- biblioteka pod vedrim nebom”.
Slikovnice je na malom gradskom trgun uručila Danijela Dodoš, šef kabineta gradonačelnika koja je , takođe, pozdravila ovu akciju gradske biblioteke.


” Gradonačelnik i kabinet gradonačelnika podržavaju ovakvu i sve slične humane akcije. Danas smo donirali slikovnice i knjige za mališane koji se liječe i borave na Pedijatriji da im ti bolnički dani prođu nekako lakše i mislim da svi zajedno treba da podržimo sve ovakve i slične akcije “, rekla je Dodoševa.
Direktor Narodne biblioteke ” Ćirilo i Metodije” Gordana Vila potvrdila je da je čitava aktivnost nazvana ” Knjigomanija”, koja je počela 4.jula i trajala tri dana, bila veoma uspješna.
” Pored toga što smo predstavili našu izdavačku djelatnost i imali priliku da se sretnemo sa našim čitaocima, imali smo i veliki odziv građana tako da smo skupili veliki broj slikovnica za pedijatrijsko odjeljenje prijedorske bolnice”, rekla je Vila.
Ona je za naredne dane najavila uručivanje prikupljenih slikovnica onima kojima su namijenjene kao i da će akcija biti konstantna i da ko god ima slikovnice koje im nisu potrebne može ih i dalje donirati.
” Zahvalila bih se u ime naše ustanove gradonačelniku i kabinetu gradonačelnika za ovu donaciju slikovnica koje su divne i koje će veoma brzo otići u prave ruke”, istakla je Vila.

Izvor: prijedorgrad