Odbornica u Skupštini Doboja Olivera Nećić jedna od rijetkih unutar PDP-a koja se odlučila aktivno uključiti u kampanju Jelene Trivić i podržati je na terenu.

Organizovala je skupove, ali je shvatila da joj je potrebno nešto novo kako bi skupila kritičnu masu koja bi donijela njenom idolu političke poene.

Provodeći vrijeme na društvenim mrežama Olivera je primjetila zanimljiv poziv za proteste širom BiH i glasno sebi rekla “ovo sam čekala”, aktivirala se i danima pozivala ljude na društvenim mrežama.

Sve je izgledalo savršeno, drugi su pokrenuli priču i sve isplanirali, njeno je samo da objavi status na društvenim mrežama i snimi video pozivnicu, skupiće se kritična masa i ona će biti zvijezda promjena u Doboju.

Ili ipak to ne ide tako?

Na protest koji predvodi jedan od ključnih aduta Jelene Trivić u kampanji došlo je 36 ljudi.

Nova bruka Olivere Nedić i još jedan propali pokušaj da postane ozbiljan politički faktor imitirajući poteze svojih stranačkih kolega iz najvećeg grada Republike Srpske u izbornoj kampanji 2018. godine.

Ako je suditi po broju prisutnih na skupovima koje organizuju saradnici Jelene Trivić u njeno ime, oktobar za nju neće biti slavan.

Ko je inicijator protesta?

Zanimljiva je činjenica da je protest najavljen iz Sarajeva i ostaje pitanje zašto istaknuti funkcioneri PDP-a i najbliži saradnici predsjedničkog kandidata Jelene Trivić podržavaju proteste koji kreću iz Sarajeva.

Autor:banjaluka24, foto:banjaluka 24/Faktormagazin