Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković nosilac je liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici 3 na ovogodišnjim Opštim izborima, a mjesta u parlamentu Srpske odlučio je da napadne sa najbližim saradnicima iz Gradske uprave. Uslov za podršku Trivićevoj na izborima Stanivuković je tražio da on bira mjesta na listi za Skupštinu. Nezvanično su potvrđena ime najbližih Stanvukovićevih saradnika, međutim konačnu listu PDP-a još niko nije vidio.

Šta se dešava u PDP-u?

Iako lista još nije zvanična ni proslijeđena Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH, kako je potvrđeno iz više izvora iz vrha stranke i kandidata na listi mjesto iza Stanivukovića pripašće Mirni Savić-Banjac, dok su pozicije tri, četiri i pet rezervisane za Nebojšu Drinića, Tanju Vukomanović i Bojana Kresojevića.

Kako tvrde izvori bliski PDP-u na listi će se naći i Stanivukovićeva bliska sardnica i zamjenica u pokušaju Milada Šukalo, a na iznenađenje mnogih u stranci kako tvrdi naš izvor mjesto za Igora Crnatka rezervisano je nakon Šukalove.

Iako je iz više bliskih izvora potvrđena informacija da će Stanivukovićevi saradnici iz Gradske uprave činiti “udarnu pesnicu” PDP u izbornoj jedinici 3, niko od navedenih sa liste nije želio da daje komentare, jer prijedlog liste još nije upućen CIK-u. Kao razlog navode i to što lista nije konačna, ali dobro obavješteni izvori kažu da što se tiče prvih pet mjesta, neće biti značajnijih izmjena i da su u pitanju samo još tehnički detalji i popunjavanje određenih nižih mjesta.

Stanivuković je, po ko zna koji put, ponizio svog stranačkog predsjednika do te mjere da je PDP umalo kasnio sa predajom kandidatskih listi.

U napadu histerije u jednom trenutku je, pričaju upućeni, pocijepao liste i odlučio da, ukoliko Miloš Stanišić ne bude na nekoj od njih, on, ali i njegova ekipa iz grada napuštaju stranku.

Borenović je popustio, ali na kratko.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković postao je problem i u matičnom stranačkom jatu jer na njega više uticaj nemaju niti predsjednik PDP-a Branislav Borenović, ni počasni predsjednik Mladen Ivanić ili pak Igor Crnadak sa kojim je još uvijek u korektnim odnosima.

Izvor: banjaluckeprice.net