Lider DNS-a i kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić obrušio se na pojedine medijske kuće i političke partije. Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Nakon što su u predvorju izbora stranke vlasti i stranke ostatka opozicije vidjele istraživanja koja potvrđuju volju naroda da se promjene i jedni i drugi, kao i podrška Trećem putu, uslijedili su napadi iz svih medijskih i političkih oruđa.

Očekivao sam političke kvalifikacije, lakše i teže i to je potpuno u redu. Svako ima pravo na svoj stav.

Međutim, ovih dana kulminira medijska hajka zasnovana na bezočnim lažima Slobodana Vaskovića sa ciljem da se ja kriminalizujem a politika Republike Srpske ostavi zarobljena u crno bijelom filmu SNSD, SDS i PDP.

Moraću da ih razočaram – niti će proizvodnjom tih laže mene natjerati da odustanem niti će nestati volja naroda da nakon 16 godina vašeg crno bijelog filma dolazi vrijeme novog filma Trećeg puta DNS.

Ipak, iznošenje kontinuiranih laži Slobodana Vaskovića proizvodi emotivne a potencijalno i bezbjednosne probleme za članove moje porodice i našu djecu.

Krijući se, bez ikakve mogućnosti da odgovara i na sudu se suoči sa svojim lažima, Slobodan Vasković crta metu na članovima moje porodice izmišljajući veze sa kojekakvim kavačkim i ne znam kakvim klanovima.

Građanima jedno logično pitanje nakon kojeg je sve jasno – da li iko ko ovo čita vjeruje da bi Srbija i njen predsjednik na državne proslave kao jedinog opozicionara iz Republike Srpske zvao mene da je ovo istina? Da li iko misli da je Srbija, koja se odlučno suprotstavila ovim monstruoznim kriminalcima, toliko naivna da ih sve hapsi a da im ja promaknem?

Pozivam sve državne organe da bez odlaganja sprovedu istrage o ovim navodima i obavjeste javnost o njima. U zatvor nakon istraga moraju oni koji ovakve laži izmišljaju!

I za kraj, draga gospodo, nije Srpska tako velika i svi se u njoj znamo. Znam ja i kako funkcioniše vaša medijska šema, ko je finansira, protiv koga i sa kojim ciljem.

Pošto sam ja transparentan čovjek koji se ne krije, biću prinuđen da imenom i prezimenom na konferenciji za štampu predstavim ucjenjivačku fabriku laži Slobodana Vaskovića koja u ovom momentu radi za jednog visokog funkcionera SNSD u njegovim obračunima sa porodicom Dodik i jednog visokog funkcionera SDS u njegovim obračunima sa svima koji nisu opijeni njegovim ambicijama.

Treći put je istina i ništa osim istine i tako nam Boga zbog nje ćemo i pobjediti!”

Izvor: ATV