Brojni Prijedorčani uživali su večeras na koncertu Orkestra harmonika “Sky Glory”, koji je, pod dirigentskom palicom Miloša Zeca, izveo raznovrstan repertoar. Pored klasičnih numera, našlo se tu etno i pop kompozicija. Poznatu krilaticu “svjetski, a naše”, članovi ovog orkestra, njih 24, opravdali su i odlično uvježbanom koreografijom, koja prati njihove nastupe.

“Prvi susret s ovim orkestrom, za mene je bio nešto posebno i sasvim novo. Ljubav prema muzici samo se još intenzivnije razvijala, otkako sam postala dio ‘Sky glory’”, rekla je Sara Rodić, koja je završila treći razred Srednje muzičke škole.

 

Gosti na koncertu bili su članovi Plesnog studija “Top dance” te vokalna solistkinja Anđela Stanojević. Ugođaj su upotpunili i prijedorski vitezovi, članovi Udruženja “Rusag”. Večerašnji koncert imao je dobar cilj: nabavku muzičkih instrumenata za članove Orkestra harmonika i učenike Muzičke škole “Savo Balaban”.

“Građani imaju priliku da doniraju od srca, onoliko koliko mogu. Zaista su nam potrebni noviji instrumenti za ove mlade naraštaje, na kojima mogu vježbati i postizati još uspjeha na takmičenjima”, rekao je Miloš Zec, umjetnički rukovodilac Orkestra “Sky glory”.

Monja Kasalović, načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti, podsjetila je da je ovo samo jedan od odličnih koncerata u okviru manifestacije “Prijedorsko ljeto kulture”.

“Već u ponedjeljak, 11. jula, mini-koncert ‘Romansa, šansona, kancona’ pred prijedorskom galerijom održaće gitarski duo iz Beograda ‘Jovan i Jovan’.  Koncert grupe ‘Divanhana’ najavljen je za 16. jul, u Ljetnoj bašti, dok će lokalna grupa ‘The bechars” nastupiti 23. jula. Građanima svakako preporučujem i koncert Policijskog orkestra MUP-a RS, koji će biti održan 19. avgusta”, rekla je Kasalovićeva.

Izvor: kozarski