OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotel “Monument” koji se nalazi na Kozari biće na licitaciji 20. jula u zgradi Okružnog privrednog suda u Banjaluci.

Procijenjena vrijednost hotela sa zemljištem iznosi 6.018.046 KM.

Naime, ovo je jedini hotel u Nacionalnom parku “Kozara”, ali zbog stečaja preduzeća u čijem je vlasništvu, on ne radi godinama.

Da li će i kada hotel “Monument” početi sa radom upitao je na 19. sjednici Skupštine grada Prijedora odbornik Milenko Vujković (SNSD). On je istakao da je ovo pitanje bitno zbog turističkih potencijala Kozare.

Da će hotel ponovo na licitaciju odgovorio je načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo grada Prijedora Rade Rosić.

– Kompanija u čijim bilansima je hotel je otišla u stečaj te je formirana Skupština povjerilaca. Nakon odluke Skupštine povjerilaca o prodaji objekta koja je donesena 29.09.2021. objavljen je oglas o prodaji objekta 25.10.2021. Zbog pojave novih potraživanja i radi utvrđivanja novonastalog činjeničnog stanja licitacija je otkazana. Novi datum licitacije je 20.07.2022. u zgradi Okružnog privrednog suda u Banjaluci-naveo je Rosić.

Inače, hotel “Monument” ima 120 kreveta i zbog svog smještajnog kapaciteta je veoma značajan za Nacionalni park “Kozara”, ali i za grad Prijedor od kojeg je udaljen 22 kilometra. U njemu su održavane i razne konferencije. To što ne radi osjetilo se i tokom epidemije virusa korona kada je veliki broj građana usljed zatvaranja granica boravio na Kozari. Hotel je izgrađen 1970., a rekonstruisan 2004. godine.

Izvor: Srpskainfo