U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti promenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim periodima, a popodne je od sjevera ka istoku moguć prolazni pljusak praćen grmljavinom i pojačanim vjetrom.

utro će biti promenljivo do pretežno oblačno, na jugu vedro, sunčano i tokom dana dosta toplije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče se očekuje naoblačenje na sjeveru, uz mjestimično moguću slabu kišu.

Duvaće slab do umjereni vjetar sjevernog pravca, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura vazduha od 11 do 16, u višim predjelima 8, a dnevna od 23 do 28, na jugu oko 30, u centralnim i višim predjelima od 17 do 21 stepen Celzijusova.

Temperatura vazduha u 14. časova: Kalinovik 14, Sokolac 15, Sarajevo 18, Višegrad i Foča 19, Mrkonjić Grad 20, Tuzla 22, Banjaluka, Doboj, Bileća, Prijedor i Banjaluka 24, Novi Grad 25, Mostar i Trebinje 27 i Neum 28 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 11. jula, biće pretežno sunčano, uz prolaznu umjerenu oblačnost, a na jugu sunčano i toplo.

Minimalna temperatura vazduha biće od 11 do 16, u višim predjelima od 9, a maksimalna dnevna od 23 do 29 na sjeveru i jugu, a u centralnim i višim predjelima od 18 do 22 stepena Celzijusova.

U utorak, 12. jula, jutro će biti pretežno vedro i sunčano, prijepodne uz povećanje oblačnosti sa zapada. Tokom dana oblačnost će se premještati ka jugoistoku, dok će poslijepodne u južnim predjelima biti moguća mjestimična kiša.

Autor: SRNA/Srpskainfo