Nakon što su prijepodne na magistralnom putu Bratunac – Potočari postavljene fotografije ubijenih Srba na ovom području u proteklom ratu policija je naredila njihovo uklanjanje.

Kako je za Kliks potvrdila portparol Policijske uprave Zvornik Danijela Madžarević, policijski službenici u Bratuncu poduzeli su sve radnje u skladu sa zakonom te naredili uklanjanje fotografija s magistralnog puta koji vodi prema Potočarima.

Fotografije su sada premještene na privatne posjede, tačnije u dvorišta kuća koje se nalaze u blizini puta.

Podsjetimo, ranije se povodom fotografija oglasio i načelnik Opštine Bratunac Srđan Rankić koji je rekao kako fotografije prikazuju 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja koji su ubijeni tokom rata te da su fotografije postavili članovi porodica uz saglasnost načelnika.

– Prošlo je 30 godina a niko nije odgovarao za 3.267 ubijenih Srba od kojih je skoro polovina bilo civila koji su ubijeni u svojim kućama i dvorištima. Na ovaj način želimo da ukažemo da za ubijene Srbe nema zemaljske pravde – rekao je ranije Rankić.

On ističe da je uputio pozive svim ambasadama i međunarodnim organizacijama u BiH da njihovi predstavnici dođu na obilježavanje 30 godina od srpskog stradanja, koje je održano 2. jula u Bratuncu, ali da se niko nije odazvao.

U Memorijalnom kompleksu u Potočarima 11. jula obilježava se obilježavanje stradanja Bošnjaka sa ovog područja u proteklom ratu.

Izvor: Srpskainfo