Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da ova stranka želi da pokrene kampanju o ravnopravnosti žrtava rata u BiH, jer smatra da su srpske žrtve diskriminisane.

Stevandić je rekao da će ovu kampanju pokrenuti sutra posjetom pravoslavnom groblju u Bratuncu zajedno sa predstavnicima porodica poginulih i nestalih iz bratunačke regije.

– Cilj je da uvedemo ravnopravnost za srpske žrtve, da se ne dešava da se, kada se stave slike sa srpskim žrtvama, naređuje da se one skidaju – rekao je Stevandić novinarima na Јahorini nakon sjednice Predsjedništva Ujedinjene Srpske.

On je poručio da su srpske žrtve jednake sa svim drugim žrtvama.

– Naša je dužnost da ne dozvolimo da one budu potcijenjene i ponižene u Republici Srpskoj – rekao je Stevandić.

On je naveo da Ujedinjena Srpska na predstojećim opštim izborima u oktobru očekuje da bude jedna od tri prvoplasirane stranke u Republici Srskoj.

– Prema rezultatima anketa, a i našeg rada na terenu i svega što doživljavamo u proteklih mjeseca dana obilazeći Republiku Srpsku, vrlo su realne šanse da budemo jedna od tri prvoplasirane stranke u Srpskoj – rekao je Stevandić.

On očekuje da će u skladu sa izbornim rezultatima, za koje smatra da će biti dobri, Ujedinjena Srpska biti u vlasti u Republici Srpskoj.

Autor: SRNA/RTRS