Šesnaestogodišnja vladavina DNS-a u Prijedoru ostavila je velike probleme koje je potrebno sistematski riješavati. Jedan od njih je i krov gradske Tržnice koji je prije nekoliko dana pokazao pravu sliku zapuštenosti, a dodatno ga je “dokusurilo” veliko nevrijeme ove godine. Naime prodavcima i građanima koji su se tu zatekli u vrijeme pljuska nije pružio apsolutno nikakvu zaštitu, kao da ga ni nema.

-Tržnica je nažalost kao i brojna druga gradska preduzeća degradirana i zapostavljena od bivše vlasti, te takvim postupcima gurnuta u propast. U Tržnicu nije ulagano ništa, te je stoga i krov u katastrofalnom stanju, a dodatno ga je dokrajčilo nevrijeme ove godine. Apelujem na gradonačelnika da se ovaj problem što prije riješi, kaže predsjednik GO SPS Prijedor, Duško Miletić.

Inače Grad je nedavno otkazao tender za rekonstrukciju krova Tržnice.

Grad Prijedor otkazao je postupak javne nabavke za izvođenje radova na izgradnji limene nadstrešnice za potrebe Gradske tržnice jer izabrana firma “Kula Mont” iz Zenice nije dostavila traženu dokumentaciju u predviđenom roku.

U obrazloženju odluke o otkazivanju javne nabavke navodi se da je izabrani izvođač propustio dostaviti dokumentaciju u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, kao i dinamički plan i licencu nadležnog ministarstva za izvođenje radova na objektima visokogradnje.

Iznos ponude bio je 20.145 KM bez PDV-a odnosno 23.569,65 KM sa PDV-om, a zenička firma bila je i jedini ponuđač na tenderu raspisanom prošlog mjeseca.

prijedor24h