Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donijelo je naredbu o nesprovođenju istrage protiv policijskih službenika Policijske uprave Banjaluka, po prijavi Udruženja građana “Put pravde”, odnosno Ozrena Perduva i drugih, saznaje Banjaluka.net.

Time je tužilaštvo i zvanično konstatovalo da 16 prijavljenih policijskih službenika PU nisu zloupotrebili svoja ovlašćenja i prekoračili zakonske okvire u smislu prekršajnog sankcionisanja aktivnosti ovog udruženja u periodu od 21. do 28. maja 2019. u porti Hrama Hrista spasitelja u Banjaluci.

Nakon razmatranja dostavljene dokumentacije, uključujući i akt SPC, Tužilaštvo je konstatovalo da su policijski službenici djelovali na osnovu prijave o narušavanju javnog reda i mira i da je njihovo postupanje, kako se navodi, bilo potpuno u skladu sa Zakonom o prekršajima RS.

Podsjećamo da je Tužilaštvo u marzu ove godine donijelo naredbu o obustavi istrage i povodom prijave UG “Put pravde” da su policijski službenici zloupotrebili ovlašćenja u noći 30. decembra 2018. u Banjaluci i da su tada nezakonito uhapšeni u centru Banjaluke.

Izvor: banjaluka.net