smart

Povodom obilježavanja krsne slave Petrova i Hrama Svetih apostola Petra i Pavla u ovom mjestu, Kulturno-umjetničko društvo “Brojanica” priredilo je prigodan program.  Članovi “Brojanice” pjevali su i igrali ispred hrama, dok ih je posmatrao veliki broj mještana. Nakon večernje molitve, zapaljene su i lile koje su svojom vatrom obasjavale dvorište hrama.

Sveštenik Đorđe Šebez izjavio je da je srećan što se okupio veliki broj mještana uoči Petrovdana. On je dodao da je centralna proslava slave hrama i sela sutra, te pozvao mještane u crkveni dom koji je izgrađen i koji će biti osveštan 10. septembra. “Mi smo ono što smo zamislili i ostvarili, a to je da se okupljamo i u radosti i veselju i družimo”, poručio je Šebez okupljenim vjernicima.

Predsjednik KUD-a “Brojanica”, Željko Vukčević naveo je da je ovo društvo osnovano prije dvije godine i da okuplja oko 60 mještana Petrova u nekoliko sekcija. Vukčević je naveo da ženska sekcija vrijedno izrađuje ručne radove, te prihodom od njihove prodaje pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Tako je bilo i večeras. Ženska sekcija “Brojanice” će sav prihod od večerašnje prodaje rukotvorina da preusmjeri za liječenje dječaka Nenada Aničića iz Gomjenice. Večerašnji nastup članova KUD “Brojanica” dio je ovogodišnjeg “Prijedorskog ljeta kulture”.

Izvor: kozarski