Nakon prilično svježeg perioda za ovo doba godine, u Srpskoj će narednih dana temperatura ponovo biti u porastu, a njena dnevna vrijednost ići će i do 36 stepeni Celzijusa.

Danas će, tokom pretežno vedrog jutra, biti sunčano i toplo, uz malu oblačnost i porast dnevne temperature. Kasnije poslijepodne, dolazi prolazna oblačnost koja će se kretati od zapada ka istoku zemlje.

Minimalna temperatura vazduha od 12 do 18, na jugu do 22 stepena, a maksimalna od 25 do 30, na jugu i sjeveru do 35 stepeni.

U Banjaluci će tokom dana biti pretežno sunčano i toplo, sa minimalnom temperaturom oko 15, a maksimalnom do 34 stepena, pokazuje prognoza Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Sutra ujutru i tokom dana biće sunčano i veoma toplo, uz dalji rast dnevnih temperatura, pa će lokalno biti i vruće. Tokom noći se na sjeveru ponegdje očekuje prolazna kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha kretaće se od 15 do 21, na jugu do 24 stepena. Maksimalna temperatura od 27 do 32, na jugu i sjeveru do 36 stepeni.

U subotu jutro pretežno vedro i svježije, tokom dana sunčano i veoma toplo, uz malo niže dnevne temperature. Poslijepodne ponegdje na jugoistoku moguća je prolazna kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom.

Minimalna temperatura od 12 do 18, na jugu do 23 stepena, a maksimalna od 25 do 30, na jugu oko 36 stepeni.

Izvor: Srpskainfo