Fudbalski klub Rudar Prijedor je predstavio tri nova pojačanja za narednu sezonu u kojoj će da se takmiči u prvoj ligi Republike Srpske.

Novi članovi kluba su lijevi bek Đoan Karvos iz Andore, zatim defanzivac Momko Kojić i napadač Aleksandar Demonjić.

Igrače i planove je predstavio Stojan Janjetović.

-Trenutno radimo po planu. Bazirali smo na naš omladinski kadar i tražićemo rješenja samo na deficitarnim pozicijama. Sa igračima sa strane smo raskinuli ugovore a sad smo riješili tri osjetljive pozicije na kojima nismo imali rješenja iz sopstvenih redova. Trenutno tražimo još dva igrača i to na pozicijama štopera i napadača a to nam je prioritet.

Momko Kojić i Aleksandar Demonjić dolaze iz federalnog prvoligaša Sim Bauma, a tokom karijere su igrali Prvu ligu Republike Srpske za Alfa Modriču. Igrali su i  za Orašje, dok je Demonjić nastupao i u Austriji.

-Nastupao sam pola godine u Sim Bau. Na poziv trener Bujića došao sam u Rudar, velika su očekivanja pred novu sezonu i tu sam da pomognem. Obvo je jedan od najboljih klubova u Republici Srpskoj tako da znam šta nas očekuje – istakao je Demonjić

Sa njim se slaže i Kojić.

-Tu sam da opravdam povjerenje trenera, uprave i navijača i nadam se da ću pomoći klubu da ostvari ciljeve –rekao je defanzivac.

Karvos je inače reprezentativac Andore igra na poziciji lijevog beka a u prošlosti je nastupao u nižim ligama Španije.

-Dolazim iz Andore došao sam iz petog ranga takmičenja u Španiji. Prvi utisci o klubu i gradu su lijepi. Dobio sam šansu da se dokažem i uradiću sve da pomognem klubu da ostvari ciljeve.

Izvor: Srpskainfo