Na odbojkaškom terenu u gradu na obali  Sane, upriličena je “Odbojka iz bloka.” Organizovala ju je humanitarna organizacija “Srbi za Srbe”, koja će prikupljeni novac iskoristiti za pomoć višečlanoj porodici iz Prijedora.Prijedorčani kažu da rado učestvuju u sportskim takmičenjima koja za cilj imaju pomoći višečlanim porodicama.

-Poznato je da su sportisti po tom pitanju veoma aktivni. Mi smo prošle godine pokrenuli tu inicijativu sa organizacijom „Srbi za Srbe“, ali zakasnili smo, tako da smo ove godine na vrijeme krenuli u te pripreme i uspjeli smo da organizujemo, odziv je veoma dobar i zadovoljni smo-rekao je Mudrinić.

Član Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”, Duško Kaurin, kaže da će naknadno odlučiti za koju porodicu će biti utrpošen novac od “Odbojke iz bloka.”

“Ideju da organizujemo “Odbojku iz bloka” dobili smo pošto su naši drugari koji se bave odbojkom u gradu pitali može li se nešto organizovati, jer su  vidjeli kako je dobro prošla “Trka iz bloka” i ostale manifestacije. Rado smo pristali i izašli im u susret i evo prvi put u Prijedoru organizujemo odbojku na pjesku iz bloka”, naveo je Kaurin.

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” od 2010. godine uručila je pomoć za oko 20 porodica iz Prijedora, od kojih su neke kroz ove akcije dobile i krov nad glavom.

Izvor: kozarski