Direktor bolnice “Sveti Apostol Luka” u Doboju Mladen Gajić, osuđen je na deset mjeseci zatvora u banjalučkom Okružnom sudu, a zbog nesavjesnog rada u vezi sa nabavkom medicinske opreme tokom pandemije virusa korona.

Gajić je sa Republičkim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice.

Sud je utvrdio da ima dovoljno doklaza da je optuženi počinio nesavjestan rad u službi, a presudu je izrekao Blagoje Dragosavljević.

– Optuženi je isplatio odštetu pričinjenu krivičnim djelom i prema zakonu kazna se može ublažiti kada optuženi nadoknadi štetu. Optuženi je neosuđivan i sobzirom da je otklonio štetnu posljedicu pričinjenu krivičnim djelom sud smaktra da je kazna od 10 mjeseci adekvatna i postići će se svrha kažnjavanja – kazao je Dragosavljević.

Podsjećanja radi, prošle godine u oktobru Okružni sud Banjaluka odredio je pritvor direktoru dobojske Bolnice “Sveti apostol Luka” Mladenu Gajiću zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj u postupcima javne nabavke medicinske opreme za vrijeme panedmije virusa korona, objavljeno je na internet stranici ovog suda.

Autor: RTRS