Pozivaju se mladi sa područja grada Prijedora uzrasta od 15 do 30 godina (srednjoškolci/ke, studenti/ce, aktivisti/kinje, voditelji/ke omladinskih organizacija, volonteri/ke u zajednici), spremni za jačanje vlastitih kapaciteta i unapređenje kvaliteta života lokalne zajednice da učestvuju na prvom sastanku koji se organizuje u okviru platforme “Dijalog za mlade”, u srijedu, 20. jula 2022. godine, sa početkom u 13.00 časova, u prostorijama Omladinskog savjeta Prijedor, Ulica Miloša Obrenovića.

Dijalog za mlade je platforma/prostor u okviru kojeg mladi ljudi imaju mogućnost da identifikuju potrebe, probleme i neiskorišćene potencijale, te istovremeno ponude inicijative ili rješenja za unapređenje kvaliteta vlastitog života i života lokalne zajednice. Ovakav način angažmana mladih direktno utiče na povećanje njihovog učešća u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou, osnažuje ih i osigurava da se u punom kapacitetu iskoristi njihov potencijal. U okviru Dijaloga organizovaće se sastanci sa mladima za identifikaciju pitanja, ali i odgovora od vitalnog značaja za njih u lokalnim zajednicama, te će ih ohrabriti da učestvuju u društvenom životu zajednice i bliže sarađuju sa lokalnim vlastima.

Nakon obavljenih nekoliko konsultativnih sastanaka sa mladima u okviru platforme “Dijalog za mlade”, biće objavljen javni poziv za podršku omladinskim projektima na području Grada Prijedora putem kojeg će mladi imati priliku predložiti za finansiranje i provođenje onih inicijativa koje su prioritetne u okvru konsultacija, te one za koje procijene da će moći ohrabriti i angažovati mlade za učešće u životu lokalne zajednice.

Dijalog za mlade je konsultativni mehanizam za aktivno uključivanje mladih u život zajednice. Organizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg finansira Europska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP) u partnerstvu sa Gradom Prijedorom.

Svi zainteresovani se trebaju prijaviti putem linka