SNSD spremno ulazi u kampanju i očekuje apsolutnu pobjedu na izborima u oktobru, rekao je portparol stranke i savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH, Radovan Kovačević, gostujući u Teleringu.

–  Ako se posmatraju dosadašnji rezultati, naročito na području ekonomije, jasno je da je vlast na čelu sa SNSD-om godinama podizala plate, penzije i druga primanja građanima – rekao je Kovačević i dodao da ukoliko se posmatra vrijeme vladavine SDS-a i PDP-a, jasno je da je SNSD uspio u Srpskoj da stvori sistem koji funkcioniše.

Naveo je da će se nastaviti raditi na poboljšanju kvaliteta života svakog građanina Republike Srpske.

– Na svjetske krize i događaje ne možemo uticati. Ali možemo intervenisati. I to i radimo. Sada imamo pomoć mladima od 100 KM i pomoć borcima. Imamo i podršku penzionerima. Povećali smo i plate. Sve ovo ćemo nastaviti raditi i u budućem periodu – jasan je Kovačević.

Kovačević je istakao da će se nastaviti sa odgovornim mjerama kako bi plate nastavile rasti.

Naveo je da će se truditi da svaki segment života bude bolji.

Naglasio je će se nastaviti boriti za prava Republike Srpske.

– I bez obzira na sve prijetnje, pritiske i sankcije, nastavićemo da se borimo i štitimo interese Republike Srpske. Štitićemo autonomiju Republike Srpske. I nećemo odustati i ništa nas neće zaustaviti u tome. Spremni smo platiti svaku cijenu da sačuvamo Srpsku – rekao je Kovačević.

Autor: RTRS