Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Marka V. (26) i Vukašina Šijana (23) zbog nasilničkog ponašanja i pucnjave u kojoj je u nogu ranjen Marko K. u jednom restoranu kod Autokomande u Beogradu 5. marta 2022. godine.

Marku V. se, kako je saopšteno, na teret stavlja krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom Teška tjelesna povreda i krivičnim djelom Izazivanje opšte opasnosti, piše Blic.

Vukašin Šijan optužnicom tereti za krivično djelo Nasilničko ponašanje.

Kako se saznaje, obojica su ranije osuđivani, a od 17. marta se nalaze u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično djelo.

Optužnica protiv najmlađeg Šijana i njegovog druga je potvrđena rješenjem Višeg suda u Beogradu, na koje okrivljeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbe Apelcionom sudu u Beogradu u roku od tri dana.

Udario djevojku pesnicom u glavu

Prema navodima potvrđene optužnice, oko 7 sati ujutru 5. marta ove godine u restoranu u kojem su okrivljeni sjedeli zajedno za stolom, najprije je Vukašin Šijan ušao u verbalnu raspravu sa gostima lokala koji su sjedeli za susjednim stolom. Tom prilikom je djevojku koja je sjedela za susjednim stolom udario pesnicom u glavu, uslijed čega je ona pala preko stolica, a pošto je A. K. krenuo da spriječi dalji napad na nju, Vukašin Šijan i njemu zadao više udaraca po glavu i tjelu. Kada je iz toaleta izašao Marko K. i vidio da mu djevojku i brata fizički napada okrivljeni, krenuo je da ih odbrani, ali je okrivljeni Marko V. stao iza Šijana, repetirao pištolj i ispalio projektil ka Marku K.

Time mu je, kako se navodi, nanio tešku tjelesnu povredu opasnu po život u vidu prostrelne lijevog preponskog predjela koja je zahvatila i butnu arteriju i venu.

Marko K. je prevezen i hitno operisan u Urgentnom centru, a dvojica okrivljenih su se udaljila sa lica mjesta.

Izvor: Srpskainfo