Huso Pervan iz Trebinja, vlasnik ćevabdžinice “Kod Mure”, prije dva dana brutalno je pretučen.

Njega su napali Nebojša Vojčić i Stojan Brajić. Tukli su ga pepeljarama, flašama, na pragu njegove radnje, usred bijela dana.

– Ovoga sam znao iz viđenja (Stojana Brajića, op. a.), a ovoga sam poznavao (Nebojša Vojčić, op. a.). Iznenadio me i opalio prvi pepeljarom po glavi. To se od njega nisam nadao, njega sam poznavao, štaviše, “gurnuo” sam mu sto puta za lijekove. Više puta sam mu dao novac i prešao je jedan limit koji više nisam mogao da trpim. Pozajmljivao sam mu, dakle, a on je stalno tražio nove iznose. Rekao sam mu “Brate, nemoj se ljutiti, ali ne vraćaš mi. Ne možeš uzimati dug na dug. Ne vraćaš mi.” On se tada naljutio i nije dva-tri mjeseca dolazio, čak u gradu smo se pozdravljali “zdravo za zdravo”. I nikada nije stajao da popričamo. Krivo mu je bilo to – priča Huso Pervan.

Husina radnja se nalazi u starom dijelu Trebinja i, prema njegovim riječima, radi solidno, gosti su zadovoljni ponudom i uvijek se vraćaju.

– Došao je i rekao “Davaćeš nam, imaćeš zaštitu”. Rekao sam mu: “Šta ti je, bolan? O čemu pričaš?” On onda meni kaže: “Ja, da sam u Sarajevu, ja bih plaćao sigurno”, aludirajući na to, kao, on je Srbin pa bi ga u Sarajevu reketirali. Ja sam Trebinjac. U svom sam gradu, ja nisam došao ovdje. Kazao sam da ja nikome ništa nisam uzeo nasilu i da mi niko ništa ne može uzeti nasilu. Tada sam im rekao da izađu vani. Okrenuo sam im leđa, a potom sam dobio snažan udarac u glavu pepeljarom. Onda je počela agonija, tukli su me pepeljarama, flašama, ljudi iz radnje su se razbježali – priča Huso Pervan.

Kaže da je mislio da će ga ubiti.

– Kako sam držao ruke na glavi, krv je šikljala. Govorio sam da će me ubiti, da prestanu. Onda su mi rekli “Daćeš nam 4.000 KM.” Ja sam rekao da ću dati i 10.000 KM samo da me puste u kuću i da me ne tuku više. Međutim, ništa. Samo su nastavljali da me udaraju. Psovali su mi. Sve vrijeme me udaraju pepeljarama u glavu – govori Huso Pervan.

– Ovaj jedan je imao nož kod sebe. Ja znam da on vazda nosi nož, bokser, on je već ležao po zatvorima. Ne znam kako sam preživio – kaže Pervan.

I juče je jedan od napadača ponovo prošao pored Husine ćevabdžinice.

– Nisam ni ja baš… Ja ne znam kako ću ja ovo halaliti. Strah me sad, bojim se – kaže Huso Pervan na kraju, piše Avaz.

Izvor: Srpskainfo

Foto: avaz.ba