Kao što je to i praksa dokazala u posljednje dvije godine, tako i danas uprava Grada na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem sopstvene propuste prepisuje prethodnoj administraciji. Međutim, pravdanje neće olakšati građanima i Banja Luka će prvi put u istoriji imati najskuplji gradski prevoz u BiH, umjesto onog besplatnog koga je obećao Stanivuković.

Gradski menadžer Bojan Kresojević kazao je da je postojeći ugovor koji Grad ima sa prevoznicima loš i da ga je aktuelna administracija naslijedila od prethodne. Kako je moguće da je Stanivuković u tom slučaju obećavao na početku mandata besplatan javni prevoz za sve kategorije.

Podsjetimo, građani Banje Luke će pojedinačnu kartu u gradskom prevozu ubuduće umjesto 1,8 KM plaćati 2,3 KM. Rezultat je to odluke banjalučke skupštine , a koju nije podržala skupštinska većina, da podrži novi cjenovnik koji je predložio gradonačelnik Stanivuković.

“Imamo situaciju kako od obećanja besplatnog javnog prevoza doći do poskupljenja cijena karata u kratkom periodu”, istakao je odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić. Amidžić je dodao da SNSD kao partija ne smatra da do poskupljenja na račun građana u ovoj situaciji nije trebalo doći. A prijedlog ove partije bio je da prevoznicima troškove povećanja cijena goriva i održavanja autobusa isplaćuje Grad umjesto građana u narednom periodu.

I dok rukovodstvo Gradske uprave traži krivca u drugom, iako je uz napore prvog čovjeka Grada građanima život dodatno otežan u periodu inflacije odluka o poskupljenju ostaje na snazi. Ogorčeni i izigrani građani, kojima je obećan besplatan, a danas su dobili jedan od nasjkupljih prevoza u BiH moraće pronaći način te se izboriti sa odlukom gradonačelnika Stanivukovića koji je na početku kampanje nudio šakom i kapom, dok danas ni jednu odluku ne može provesti, a da ista ne ide na teret građanima.

Izvor: banjaluckeprice