Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je u intervjuu za RTRS da je potpuno spremna da bude član Predsjedništva BiH iz Srpske ukoliko joj građani daju povjerenje, te da joj nije važno ko će biti ostali članovi, jer smatra da svaki narod treba da bira svog predstavnika.

Cvijanović je rekla da je u Sarajevu važno imati nekoga ko neće dopustiti da mu drugi nameću bilo šta, ali ko, isto tako, neće nikome ništa nametati.

Mogućnost da sa Borjanom Krišto sjedi u Predsjedništvu, što bi bilo prvi put da tamo sjede dvije žene, ne smatra neobičnim niti drugačijim.

– Ako budemo izabrane, sprovodićemo politike u ime kojih smo izabrane, kao i bilo ko drugi – dodala je Cvijanović.

Ona je navela da zna kako funkcionišu stvari u Predsjedništvu BiH i da je važno da Srpska u Sarajevu ima ljude koji hoće na odgovoran način da se bave svim pitanjima.

Cvijanović je navela da postoji mehanizam zaštite ukoliko bude preglasavanja u Predsjedništvu BiH, a to je da Narodna skupština Republike Srpske bude posljednja instanca koja će odlučiti da li nečega ima ili nema.

Cvijanović je istakla da su Srpskoj potrebni oni političari koji su svjesni šta je važno, a to je očuvanje Republike i zaštita njenih nadležnosti.

– Isto tako cijenim da i druga dva naroda razumiju šta su to njihovi interesi i da će se u skladu sa tim i ponašati – naglasila je Cvijanović.

Autor: RTRS