????????, 25. ???? /????/ - ? ???????????? ???????? "?????? ??????????" ??????? ?? ???????? ??????? ????? ?????????? ??????? ?????? ???????.

U prijedorskoj Galeriji “Sreten Stojanović” sinoć je otvorena izložba slika akademskog slikara Nikole Zaklana.

Izloženi crteži i radovi omaž su prerano preminulom prijedorskom muzičaru i slikaru Daliboru Popoviću Mikši.

Riječ je, ujedno, i o svojevrsnoj umjetničkoj hronologiji “ŠA festa” u crtežima i autentičnim autogramima izvođača, učesnika ovog umjetničkog festivala koje je autor odlučio kroz prodajnu izložbu pokloniti Fondu “Dalibor Popović Mikša”.

– Ja sam počeo da crtam bendove i samim tim sam uspio da doživim muziku, da doživim atmosferu i da uživam u tome. Najviše mi je u svemu ovome žao što večeras nije izložba Daliborova i moja, žao mi je što ovo postoji zbog toga što on nije ovdje s nama – rekao je Zaklan.

Predstavnik “ŠA” fondacije Jelena Maksimović pojasnila je da je Nikola Zaklan sa njima od 2018. godine i to tako što prati sve koncerte tokom “ŠA festa” na bini i crta muzičare.

– On tako na svoj poseban način pravi posebnu hronologiju “ŠA festa” i ove godine smo upriličili izložbu i sav prihod od prodaje slika usmjerava se u fond “Dalibor Popović Mikša”, odnosno Udruženje građana “Ša fest”, koji podržava umjetnike, autorski rad i kreativnost – rekla je Maksimovićeva.

Izložba će biti otvorena do 1. avgusta, a kasnije će biti dostupna na sajtu “Ša festa”.

Izvor: Srpskainfo