Sastavljanje listi u PDP-u nije teklo glatko, a posebna interesantna situacija sa pozicijama na izbornim listama bila je u Izbornoj jedinici 6. Kako saznaje portal banjaluka.net od izvora iz Bijeljine, potpredsjednik PDP i predsjednik bijeljinskog odbora Slaviša Marković sve je učinio da zaustavi dolazak “pojačanja” iz Etno sela Stanišić.

Kako su ispričali izvori iz stranke, Marković je “vješto izmanipulisao vrh PDP-a, posebno predsjednika stranke Branislava Borenovića i potpredsjednicu Jelenu Trivić, kako bi se zaustavio Miloš Stanišić koji važi za novo političko lice u Semberiji, a koji ima i podršku Draška Stanivukovića.

Navodno, Marković je lažno informisao rukovodstvo partije da je bijeljinski gradski odbor PDP-a protiv Stanišića, što nije bilo tačno, jer istraživanja pokazuju da Stanišić ima i podršku građana i članstva PDP-a.

Tu nije bilo sve gotovo, jer Marković nije dozvolio da se na listi za Narodnu skupštinu Republike Srpske nađe ni direktorica Etno sela “Stanišići” Tanja Trifković, a to je učionio, kako tvrde izvori, “iz straha da ga ne ugrozi njega kao nosioca liste”.

– To je izazvalo nezadovoljstvo unutar partije. Poznato je da je partiju još ranije napustilo mnogo kvalitetnih ljudi zbog samovolje Markovića. Čak ni gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ne želi s njim da sarađuje – rekao je izvor iz stranke.

Sve je završeno tako da se na kraju Miloš Stanišić našao na poziciji broj 3 za Parlament BiH, dok pomenuta direktorica nije završila na listi.

autor:banjaluka.net/faktormagzin, foto: faktormagzin