Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević rekao je da je u OHR-u zaposleno puno Bošnjaka koji rade za SDA, Bakira Izetbegoviće i Osmana Mehmedagića Osmicu.

Galijašević je rekao Srni da su svi stranci pod efikasnom i zloćudnom kontrolom odmetnutih dijelova Obavještajno-bezbjednosne agencije – onog jednonacionalnog i islamskog djela koji OBA koristi kao instrument špijunskog nadzora nad Srbima i Hrvatima.

On smatra da je najvažnije pitanje koju politiku i čije interese mogu zastupati predstavnici iz drugih zemalja u Sarajevu ili to mogu biti samo službenici Muslimanske braće, SDA i Bakira Izetbegovića.

Galijašević je rekao da je NJemačka svojom politikom i nasiljem poslala diplomatu u BiH, u Sarajevo, koje je centar Muslimanske braće na kontinentu, i antidejtonskim mjerama otvorila put za ugrožavanje njegovog života.

Prema njegovim riječima, bošnjačka nacionalna politika, ujedinjena u napadu na Hrvate, čini se konačno je zaboravila koliko je njima taj institut nasilnog nametanja odluka, koji sada zdušno ruše, koristio u kažnjavanju i razvlašćivanju Republike Srpske.

“Široka akcija napada na Šmita, do juče pravdoljubivog Bošnjaka, građanskog i čaršijskog Bosanca, gotovo muslimana, a danas domoljubnog Hrvata i `din dušmanina` sarajevske mahale, čini se da je pokrenuta na društvenim mrežama kada je Višnje Lončar, generalni konzul BiH u Frankfurtu, poslala otvoreno pismo vlastima NJemačke s ciljem da se `odbaci nakaradni i neustavni prijedlog` Šmita u vezi sa izmjenama Izbornog zakona”, smatra Galijašević.

On smatra da Srbi i Republika Srpska konačno mogu da dobijaju mali predah. “Dinamika konflikta se intenztivira tamo gdje joj je oduvijek i bilo mjesto – u nakaradnoj, nefunkcionalnoj i na nož zavađenoj bošnjačko-hrvatskoj Federaciji”, zaključio je Galijašević.

Autor: SRNA/ATV